Lezzet'in yemek tarifleri ile olduğu gibi tatlı tarifleri ile de sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.
Hamur yoğurma kabına un ve oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını alıp parmak uçlarınızla ufalayarak yoğurun. Pudraşeker ve yumurta sarısını ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru alüminyum folyoya sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Hamuru dinlendirdikten sonra tekrar yoğurun. Tartölet kalıplarını fırça yardımıyla hafifçe yağlayın ve hamurları bu kalıplara özenle yerleştirin. Hamurların fazla kabarmaması için kürdanla birkaç yerinden delin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.
Limonlu krema için yumurta sarıları ve aklarını ayrı kaplarda iyice çırptıktan sonra birleştirin. şeker, limon suyu ve vanilyayı ilave edip kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Karışımı ateşten alıp süzgeçten geçirin. Oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyip tereyağı iyice eriyene kadar karıştırın. Karışımı ılınmış tartöletlerin üzerine paylaştırın. Damla çikolata ile süsleyip servis yapın.