Limon Merengli Tart
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Limon, genellikle yemeklerin içinde kullanılsa da, hamur işi tariflerinde de kendine yer bulur. C vitamini bakımından zengin olan bu besin, antioksidan kaynağıdır. Vücuttaki toksinlerin atılmasını kolaylaştırır. Hazırsanız, limon merengli tart nasıl yapılır görelim.

Limon Merengli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için

Krema için

Mereng için

Limon Merengli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Krema için, buğday nişastası ve suyu sos tenceresine alıp çırpın.Şeker ve limon suyunu ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  2. Ocaktan alıp yumurta sarılarını ve tereyağını ilave edin.Tereyağı eriyinceye kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.Soğuması için oda ısısında bekletin.
  3. Hamur için, şeker, tereyağı ve yumurtaları bir kaba alıp mikserin düşük hızıyla karıştırın.Elenmiş unu azar azar ilave edip pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  4. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin.
  5. Tart hamurunu un serpilmiş tezgahın üzerinde 3 mm kalınlığında açıp yağlanmış tart kalıbına yerleştirin.
  6. Üzerine yağlı kağıt serip hamurun fazla kabarmaması için bir avuç bakliyat serpiştirin. Önceden ısıtılmış 165 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.
  7. Bakliyatı alıp 10 dakika daha pişirin.Kremayı tartın içine döküp bir saat buzdolabında bekletin.
  8. Mereng için, yumurta aklarını ve şekeri bir kapta 10 dakika çırpın. Tartın üzerine sıkma torbası yardımıyla merengi sıkın.
  9. 200 dereceli fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Dilimleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart