Limon Kremalı Cheesecake Tart
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana malzemeleri peynir, bisküvi ve krema olan cheesecake, birçok farklı şekilde hazırlanabilir. Yapımında en çok krem peynir ve mascarpone peyniri kullanılır. Kreması göre isteğe göre limon, çilek, çikolata, portakal gibi soslarla hazırlanır. Klasik tariflerden sıkılanlar için, limon aromalı cheesecake tarifini tart hamuru ile birleştirdik ve ortaya nefis bir tat çıktı. Malzemeleriniz hazırsa, limon kremalı cheesecake tart yapımı için tarife geçebiliriz.

Alternatif olarak limon ve çikolata soslu cheesecake tarifini deneyebilir, daha fazlası için en lezzetli cheesecake tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Limon Kremalı Cheesecake Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Limon kreması için

Limon Kremalı Cheesecake Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

@hatibon
19.8 bin takipçi
Hatice Bonafe

  1. Limon kreması için; küçük bir sos tenceresine iki parmak su koyup kaynatın. Limon suyu, limon kabuğu, şekerin yarısı ve tereyağının yarısını cam bir kaseye alıp tencerenin üzerine yerleştirin (Kasenin tabanı suya değmemeli). Şeker eriyene kadar karıştırıp ısıtın. 
  2. Ayrı bir kasede yumurta sarılarını şekerin kalanıyla 2-3 dakika çırpın. Yumurtaları çırpmaya devam ederken ısıttığınız limonlu karışımı yavaş yavaş ilave edin. Kaseyi tekrar tencerenin üzerine oturtup sürekli karıştırarak, kıvamı koyulaşana kadar 7-8 dakika pişirin. 
  3. Kaseyi ocaktan alıp kalan tereyağını (Soğuk olacak) limon kremasına ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar karıştırın. Oda ısısına geldiğinde dolaba kaldırın. 
  4. Cheesecake tabanı için bisküvileri rondodan geçirip, erittiğiniz tereyağı ile karıştırın. Yağlayıp tabanına fırın kağıdı koyduğunuz tart kalıplarına (Veya bardaklara) pay edip iyice bastırarak kalıbın şeklini almasını sağlayın. Buzdolabında dinlendirin.
  5. Cheesecake harcı için beyaz çikolatayı 1 yemek kaşığı krema ile benmari usulü eritin.
  6. Orta boy bir kaseye aldığınız krem peynir ve erimiş çikolatayı 1-2 dakika çırpın. Kalan kremayı da ayrı bir kasede orta sertlikte çırpıp peynirli karışıma ekleyin. En az yarım saat buzdolabında dinlendirin. 
  7. Cheesecake harcına 3-4 kaşık limon kreması ekleyip bir spatula ile karıştırın (Tamamen karışması şart değil). İyice soğumuş tart kalıplarına (Veya bardaklara) pay edin. Burada isterseniz krema sıkma torbası kullanabilirsiniz. 
  8. En son dilediğiniz bir meyve ve artan limon kreması ile süsleyip (Yaban mersini, böğürtlen, karadut çok yakışıyor limon kremasına) servis edin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri Kremalı Tatlılar Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart