Kuruyemişli Ve Kuru Meyveli Tart
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Tart tarifleri arasında özel bir yere sahip olan bir tart çeşidiyle karşınızdayız. Fındık, kuru kayısı, incir, krema ve ceviz ile hazırlanan kuruyemişli ve kuru meyveli tart, çay sohbetlerinin favorisi olacak. Çıtır çıtır hamuruyla kuru meyveli tart; hem enerji verici, hem de oldukça lezzetlidir. Malzemeleri hazırladıysanız, kuruyemişli ve kuru meyveli tart yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak kuruyemişli tart ve nefis çilekli tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Kuruyemişli Ve Kuru Meyveli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Kuruyemişli Ve Kuru Meyveli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Özel günlerimize uygun hamurişi tarifleri arasında üst sıralarda bulunan tartımıza başlayalım. Tart hamurunu, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  2. Üzerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtla birlikte alın. Kuru meyveleri küçük parçalar şeklinde kesin.
  3. Meyveleri, cevizleri ve fındıkları tavaya alın. Şeker ve tereyağını ekleyip kısık ateşte 10 dakika kavurun.
  4. Tarçın ve krema ekleyip karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi pişen tart hamurunun üzerine yayın. Susam serpiştirin ve sıcak fırında 5 dakika daha pişirip ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tart Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart