Krokanlı Tart
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Enerji verici atıştırmalık olarak sunulan krokanlar, vücut direncini de arttırır. Krokanlı tartı hazırlamak için; hamur, şeker, çikolata ve antep fıstığı gerekir. Bunun dışında meyve dilimleri ve soslar ile hazırladığınız tartı zenginleştirebilirsiniz. Malzemeler tamamsa, krokanlı tart nasıl yapılır sorusu için tarif detaylarına geçebiliriz.

Tart tarifleri arasında çok beğenilen ev yapımı çikolatalı tartı da listenize eklemeyi unutmayın.

Krokanlı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Krokan için

Krokanlı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tart tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim. Küçük tart kalıplarına yerleştirdiğiniz tart hamurlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
  2. Üzerlerine bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtlarla birlikte alın. Tartlar ılındıktan sonra içlerine eritilmiş sütlü veya bitter çikolata sürün.
  3. Krokan için, bakır veya çelik tencereye şeker ve limon suyunu alın. Kısık ateşte şeker eriyip karamel haline gelinceye kadar pişirin.
  4. Tencereyi ocaktan alıp içinde soğuk su bulunan bir kap içine yerleştirin. Antep fıstıklarını ilave edip karıştırın. Karışımı yağlanmış mermer bir tezgah üzerine yarım santim kalınlığında yayın.
  5. Soğuyana kadar bekletin. Keskin bir bıçakla istediğiniz büyüklükte kesin. Tartların üzerlerine paylaştırıp ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart