Közlenmiş Sebzeli İsli Tart
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Közlenmiş Sebzeli İsli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Tart hamuru için

İç harcı için

Üzeri için

Közlenmiş Sebzeli İsli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için un, tuz ve soğuk tereyağını kum gibi oluncaya kadar mutfak robotundan geçirin. Mutfak robotu çalışmaya devam ederken soğuk suyu ekleyin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar mutfak robotunu çalıştırmaya devam edin. Toparlanmaya başlayan hamuru yağlı kağıt üzerine alın. Elinizle yuvarlayın ve üzerine hafif bastırarak yassılaştırın. Hamuru yağlı kağıda sarıp buzdolabında bir saat dinlendirin. 
  2. Dinlenen tart hamurunu iki bezeye ayırın. Bir bezeyi ince açıp yağladığınız bir tart kalıbına yerleştirin. Üzerine bir fırça yardımıyla çok az zeytinyağı sürüp sırasıyla rendelenmiş isli Çerkez peyniri, küp doğradığınız közlenmiş patlıcanlar ve jülyen doğradığınız közlenmiş kırmızı biberleri yerleştirin. İkinci bezeyi de ince açıp sebzelerin üzerine kapatın. Zeytinyağı ve yumurta sarısını bir kasede çırpıp hamurun üzerine sürün. Bir çatalın arkasıyla hamura delikler açarak şekil verin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Dilimleyip ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Akşam Yemeği Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart