Kızarmış Domates Ve Kabaklı Küçük Tartlar
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hamur işi hazırlamanın en kolay şekli olan milföy hamurları, tatlı ve tuzlu tariflerde sık sık kullanılır. Kalabalık sofralarda ve çay saatlerinde ikramlık olarak sunulan kızarmış domates ve kabaklı küçük tartlar nasıl yapılır? Çıtır çıtır hamuru ve şık sunumuyla gelin, domates ve kabaklı tart tarifine başlayalım.

Lezzetli ve pratik tart tarifleri mi arıyorsunuz? Doğal meyvelerle hazırlanan çilekli tart tarifine mutlaka göz atın.

Kızarmış Domates Ve Kabaklı Küçük Tartlar Tarifi İçin

Malzemeler

Antep fıstıklı ve naneli pesto sos için:

Kızarmış Domates Ve Kabaklı Küçük Tartlar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Domatesleri ikiye bölüp fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine fırçayla sirke ve yağ sürüp önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin.
  2. Pesto sos için, Antep fıstığı, nane ve sarımsağı robotta püre halinde ezin. Üzerine  zeytinyağı ve peyniri azar azar ekleyin. 
  3. Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Kabakları yuvarlak dilimleyip tepsiye yerleştirin. Üzerlerine kalan sirke ve yağı fırçayla sürün. Fırında 5 dakika pişirin. 
  4. Milföy hamurlarının kenarlarından  yarım cm’lik şeritler kesin. Kare milföyleri kare kalıplara yerleştirip şeritlerle kenarları oluşturun. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. İç kısımlarını çatalla yer yer delin.
  5. Milföylerin üzerine pesto sosunu sürün. Kabak ve domatesleri sosun üzerine dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Üzerlerine zeytin, kapari ve karabiber ilave edip servis yapın. 

Kızarmış Domates ve Kabaklı Küçük Tartların Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Domatesleri kızartmak için fırın yerine ızgarayı da tercih edebilirsiniz.
  2. Kabakları alacalı bir şekilde soyduktan sonra 10 dakika limonlu suda bekletin. Bu sayede kararmalarını önleyebilirsiniz.
  3. Artan milföy hamurlarını streç filme sarın ve buzlukta saklayın.
  4. Zeytinlerin çekirdeğini kolayca çıkartmak için pipet kullanabilirsiniz.
  5. Antep fıstığı ve nane yerine rokalı pesto sos tarifini de kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Kızarmış Domates ve Kabaklı Küçük Tartlar Kaç Kaloridir?

  1. Kızarmış domates ve kabaklı küçük tartların bir porsiyonu, yaklaşık 230 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, küçük porsiyonlar halinde tüketilmelidir.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Domatesli Tarifler Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Kabaklı Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart