Kıymalı Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Etsiz yemek yemem diyenlere özel, kıymalı tart tarifi ile karşınızdayız. Gelin, evde kıymalı tart nasıl yapılır birlikte görelim.

Kıymalı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Kıymalı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Unu bir kaba alın ve ortasını çukur şeklinde açın. Tereyağı, zeytinyağı ve tuzu ekleyip pütürlü bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  2. Suyu ilave edip yoğurmaya devam edin. Hamuru ikiye bölüp un serpilmiş bir zeminde yarım santim kalınlığında açın.
  3. Hamurun bir parçasını içi yağlanmış tart kalıbının içine yayın. Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın.
  4. Soğanı ve kıymayı ekleyip kısık ateşte kavurun. Tuz, karabiber ve mısır ununu ekleyip karıştırın. Harç ılındıktan sonra hamurun üzerine yayın.
  5. Diğer hamur parçasını kıymalı harcın üzerine yayın. Alttaki hamurun çok iyi pişebilmesi için hamurun üzerine belirli aralıklarla delikler açın.
  6. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tart Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Et Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart