- Tart hamuru için; tereyağı ve toz şekeri geniş bir kaba alın.
Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla
çırpın.
- Yumurtalar, un, toz badem ve tuzu ilave edip bir
spatula yardımıyla tüm malzeme iyice özdeşleşinceye
kadar yoğurun.
- Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında
30 dakika dinlendirin. Kreması için süt ve toz şekerin
yarısını bir tencereye alarak kaynatın.
- Ayrı bir karıştırma
kabında kalan şeker ve yumurta sarılarını şeker tamamen
eriyinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın.
- Nişasta ve
unu ekleyip bir spatula yardımıyla karıştırın. Kaynayan
sütten bir kepçe kadar yumurtalı karışıma ilave ederek
ılındırın ve süte ilave edin.
- Bir çırpıcı yardımıyla sürekli
karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın. Tereyağını ilave
edin ve tereyağı tamamen eriyene kadar sürekli karıştırın.
- Ilınan kremayı pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar bir
mikser yardımıyla çırpın. Dinlenen hamuru tart kalıbınızın
ölçülerinde açın ve hafif yağladığınız kalıbın tabanına
yayın.
- Hamurun üzerine çatalla birkaç delik açıp üzerine
yağlı kağıt serin ve bakliyat serpin. Tartınızı önceden
ısıtılmış 175 derece fırında 25 dakika pişirin.
- Bakliyatları
yağlı kağıtla beraber alıp tartınızı 20 dakika daha pişirin
ve fırından çıkarın. Ilınan tartın üzerine kremayı yayın ve
üzerini bir spatula yardımıyla düzeltin.
- Tartın üzerini ince
yuvarlak dilimlediğiniz kivi ve yaban mersini ile süsleyerek
servis yapın. Afiyet olsun.
Kutlama sofralarının vazgeçilmezi olacak pratik yaban mersinli tart tarifine buradan ulaşabilirsiniz.