Tart hamuru için
Üzeri için
Yemek tarifleri arasında çikolatanın karşı konulmaz bir lezzeti ile birleşen muhteşem bir tart. Oda ısısında yumuşatılmış margarini hamur yoğurma kabına alın. Şekeri ilave edip karıştırın. Yumurta, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip malzemeleri birbirine yedirin. Unu azar azar ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp 20 dakika bekletin.
Hamuru yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Dibini çatalla yer yer delin. Üzerini alüminyum folyo ile kaplayın. Folyonun üzerine 1-2 avuç bakliyat serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Ilınmaya bırakın.
Pudingi sütle paket üzerindeki tarif gibi pişirin. Çikolatayı ufak parçalara doğrayıp pudinge ekleyin. Ocaktan alıp çikolata eriyene kadar karıştırın. Ilınınca tartın içine dökün. Yumurta aklarını bir kapta hafif çırpın. Üzümleri dalından koparıp önce yumurta akına sonra tozşekere bulayın. Tartın kenarlarını süsleyin. Üzerlerine pudraşeker serpip servis yapın.