Kırmızı Erikli, Bademli Tart
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kırmızı Erikli, Bademli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

İç malzeme için

Kırmızı Erikli, Bademli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamur için gerekli malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Meyvelerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra ince olacak şekilde dilimleyin. Nişasta, esmer şeker ve limon suyuyla karıştırın. Tart hamurunu tezgaha alın. Üzerine un serperek büyük boy pasta tabağı büyüklüğünde açın. Ortasına meyveleri yerleştirip tartın kenarlarını ortasına doğru kıvırın. Kenarlarına yumurta akı sürüp file badem serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 25- 35 dakika pişirin. Dinlendirdikten sonra servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart