Kestaneli Ve Muzlu Mini Tart
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kış aylarında sofralardaki yerini alan kestane, hamur işi tariflerde de kullanılır. Mineral bakımından zengin olan bu besin, özellikle meyveli karışımlarla birlikte sunulur. Kestanenin, muz ile muhteşem uyumunu keşfedeceğiniz bir önerimiz var. Listedeki malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, kestaneli ve muzlu tart yapımına geçebiliriz.

Kestane yemeye doyamayanlar için, nefis kestaneli soğuk pasta tarifini buraya bırakıyoruz.

Kestaneli Ve Muzlu Mini Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Gevrek için

Kestane kreması için

Krema için

Üzeri için

Kestaneli Ve Muzlu Mini Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Gevrek için, çikolatalı bisküvileri rondodan geçirin ve bir kaseye alın. Üzerine Hindistan cevizi ve eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın. Kağıt cupcake kalıplarını muffin kalıplarına yerleştirin. Karışımdan 1-2 yemek kaşığı kadar alarak kalıplara paylaştırın. Tabanı ve kenarlarına bir kaşığın arkasıyla bastırarak iyice yayın. Buzdolabına alıp 1-2 saat dinlendirin. 
  2. Kestane kreması için, kestane püresi ve kremayı bir kapta karıştırın. Muzları soyup dilimleyin. Kreması için, krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın. Pudra şekerini ekleyip 2-3 dakika daha çırpın. Kremayı düz uç taktığınız sıkma torbasına alın. Buzdolabından aldığınız muffin kalıplarına 1-2 tatlı kaşığı kestane kreması koyun. Üzerine 2-3 dilim muz ve krema ekleyin. 
  3. Üzerilerini kırılmış ceviz içi ve karamel sos ile süsleyin. Buzdolabına alıp 30 dakika dinlendirin. Servis yapın. 

Tarif Kategorileri

Tatlı Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart