Ana vatanı Doğu Anadolu ve Kafkasya olan armut, kış meyvesi olarak bilinir. Ülkemizde en çok Marmara ve Ege'de yetiştirilen bu besin, özellikle tatlı yapımında kullanılır. Kış aylarının sembolü haline gelen kestane ise, Bursa ile özdeşleşmiştir. Şeker hastalarına önerilen bu besin, içeriğinde diyabet lifi barındırır. Mutfağınızda yeni tatlar denemek istiyorsanız, kestaneli armutlu pay tarifine başlayabiliriz.
Klasik tariflerden sıkıldıysanız; şeftalili turta veya kakaolu hurmalı vegan tart tarifini deneyebilirsiniz. Daha fazlası için tart tariflerine göz atın.
Hamuru için
Kestaneli ve Armutlu Pay Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Kestaneli ve Armutlu Pay Kaç Kaloridir?