- Tart hamurunu hazırlamak için bıçaklı mutfak robotuna un, pudra şekeri ve tuzu alıp birkaç kez çekin. Tereyağını ilave edin ve kesik kesik birkaç kez çalıştırın. Yumurta sarısını ekleyerek hamur ekmek kırıntısı görünümünü alıp toparlanmaya başladığı zaman işlemi durdurun. Hamura disk şeklini verip streç filme sararak en az 2 saat süreyle buzdolabında dinlendirin.
- Hamuru iki pişirme kağıdı arasına alın ve yavaş yavaş merdane ile 23 cm. çapındaki tart kalıbınıza ya da orta boy dikdörtgen bir tart kalıbına sığacak şekilde açın ve yerleştirin. Buzlukta 5 dakika dinlendirin. Tartın üzerine bir pişirme kağıdı serin ve tartın kabarmaması için içini çiğ bakliyatla doldurun. Önceden ısıtılmış 190 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarın ve üzerindeki bakliyatlı kağıdı yavaşça alarak soğumaya bırakın. Fırının ısısını 180 dereceye düşürün.
- Mutfak robotuna toz badem, şeker ve tuzu alıp birkaç kez çekin. Tereyağı ve yumurtayı da ekleyip çekin. Soğumuş tartın üzerine dökün ve bir spatula yardımıyla düzeltin. Kayısıların iç kısmı yukarı gelecek şekilde dizin ve tekrar 180 derecedeki fırına verin. Yaklaşık 20 dakika rengi kızarana kadar pişirin
Üzerine file badem serperek ılık servis edin.
Hem lezzetli, hem de pratik çikolata soslu kayısılı tart tarifine mutlaka göz atın.