Kayısılı Tart Tatine
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısılı Tart Tatine Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Karamel için

Üzeri için

Süslemek için

Kayısılı Tart Tatine

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Karamel için su ve toz şekeri bir sos tenceresine alın. Şeker eriyip kaynamaya başlayıncaya kadar ısıtın. Kaynadıktan sonra renginin koyulaşması için 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın. Karameli 20 cm’lik bir kek kalıbının tabanına iyice yayın. Karamelin üzerine ortadan ikiye kestiğiniz kayısıları yerleştirip file badem serpin. Üzerini birleştirip açtığınız milföy hamuru ile kapatın. Hamurun üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföy hamuru kızana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Taze kekik ile süsleyerek servis yapın.

Kayısı: İçerdiği bol miktar demir sayesinde kansızlığa iyi gelir. Vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına ve sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur. Kabızlığı önler.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart