Kayısılı Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Demir bakımından çok zengin olan kayısı, metabolizmayı hızlandırmasıyla bilinir. Aynı zamanda içeriğinde bulunan diyet lifleri sayesinde, kilo vermeye yardımcı olan meyvelerden biridir. Malzemeleriniz hazırsa, evde kayısılı tart yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Tart tarifleri arasında çok ilgi gören nefis çilekli tart tarifine de göz atmayı unutmayın.

Kayısılı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Üzeri için

Servis için

Kayısılı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hamuru için tereyağı ve unu geniş bir kaba alın. Parmak uçlarınızla ufalayın. Kalan malzemeyi ilave edip pürüzsüz kıvamlı bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru bir merdane yardımıyla ince açın. Tereyağı ile yağladığınız bir tart kalıbına kenarlarını da bastırarak yayın. Üzeri için labne peyniri ve pudra şekerini geniş bir kaseye alın. Bir mikser yardımıyla şeker tamamen eriyinceye kadar çırpın ve tart hamurunun üzerine sürün. Kayısıları ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın ve boş kısımları yukarı bakacak şekilde tartın üzerine dizin. Kayısıların boş kısımlarına birer tatlı kaşığı kadar kaymak koyup file Antep fıstığı serpin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında tart hamuru kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine bal gezdirip soğuk servis yapın.
Ufak dokunuşlar yaparak tatlınızı lezzetlendirmek istiyorsanız, çikolata soslu kayısılı tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tart Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart