Kayısılı Rulo Bisküvi
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kayısılı Rulo Bisküvi Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için:

İç malzeme için:

Kayısılı Rulo Bisküvi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kayısıları ortadan ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın. Tencereye alıp şeker ve suyu ilave edin.
  2. Kısık ateşte 10-15 dakika suyunu iyice çekene kadar pişirin. Bademi ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  3. Tereyağı, zeytinyağı, yoğurt, şeker ve kabartma tozunu bir kaba alıp karıştırın.
  4. Unu azar azar ekleyip pütürsüz bir hamur yoğurun. Hamuru top şeklinde kapatıp üzerini örtün ve 20 dakika bekletin.
  5. Hamuru iki eşit bezeye ayırın. Merdane ile tek tek açarak iki dikdörtgen hamur hazırlayın.
  6. Kayısılı harcı hamurların üzerine paylaştırın. Uzun kenarından başlayarak rulo şeklinde sarın.
  7. Rulo hamurları bir parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlanmış fırın tepsisine kesik tarafları üste gelecek şekilde yerleştirin.
  8. 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri Atıştırmalık

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart