Fırını önceden 190 derecede ısıtın. Un, badem, şeker ve tuzu karıştırın.
Küp şeklinde kesilmiş tereyağını ekleyip ekmek kırıntısı görünümünde
olana kadar karıştırmaya devam edin.
Hızlı hareketlerle yoğurun. Tart
kalıbını yağlayın ve hamuru kalıba elinizle hafifçe bastırarak yayın. Kenarlarda
oluşacak fazlalıkları bıçakla kesin.
Sıcak fırında 25 dakika pişirin
ve fırından alıp ılınmaya bırakın. Karamel sos için, şekeri tavaya alın ve
karıştırmadan yüksek ateşte erimesini sağlayın.
Tamamen eridikten sonra
margarini ekleyin ve hızlıca karıştın. Tamamen eridikten sonra ocaktan
alın ve karıştırarak kremayı ekleyin.
Karamel sosunu soğuması için
ara sıra karıştırarak bekletin. Fındık krokan için, şekeri bir tavada eritin
içine bütün fındıkları ekleyip karıştırın.
Ocaktan alıp yağlı kağıt üzerine
yayın ve soğumasını bekleyin. İyice soğuduktan sonra krokanı gelişi güzel
kırın.
Tart hamurunun üzerine karamel sosunu yayın ve üzerine fındık
krokan parçaları serpiştirin. 1 saat bekletip servis yapın. Afiyet olsun.