Karamelli Ve Fındıklı Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Minik tart kaseleri ve iç harcı ile sunulan karamelli ve fındıklı tart nasıl yapılır? Sorunun cevabı için tarife geçebiliriz.

Karamelli Ve Fındıklı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Tart hamuru için

İç harcı için

Karamelli Ve Fındıklı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını önceden 190 derecede ısıtın. Un, badem, şeker ve tuzu karıştırın. Küp şeklinde kesilmiş tereyağını ekleyip ekmek kırıntısı görünümünde olana kadar karıştırmaya devam edin.
  2. Hızlı hareketlerle yoğurun. Tart kalıbını yağlayın ve hamuru kalıba elinizle hafifçe bastırarak yayın. Kenarlarda oluşacak fazlalıkları bıçakla kesin.
  3. Sıcak fırında 25 dakika pişirin ve fırından alıp ılınmaya bırakın. Karamel sos için, şekeri tavaya alın ve karıştırmadan yüksek ateşte erimesini sağlayın.
  4. Tamamen eridikten sonra margarini ekleyin ve hızlıca karıştın. Tamamen eridikten sonra ocaktan alın ve karıştırarak kremayı ekleyin.
  5. Karamel sosunu soğuması için ara sıra karıştırarak bekletin. Fındık krokan için, şekeri bir tavada eritin içine bütün fındıkları ekleyip karıştırın.
  6. Ocaktan alıp yağlı kağıt üzerine yayın ve soğumasını bekleyin. İyice soğuduktan sonra krokanı gelişi güzel kırın.
  7. Tart hamurunun üzerine karamel sosunu yayın ve üzerine fındık krokan parçaları serpiştirin. 1 saat bekletip servis yapın. Afiyet olsun.

Enfes çikolatalı tart tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart