Karamelli Trabzon Hurmalı Tartölet
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karamelli Trabzon Hurmalı Tartölet Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Dolgusu için

Üzeri için

Karamelli Trabzon Hurmalı Tartölet

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını küp doğrayıp geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine un, pudra şekeri, soğuk su ve yumurta sarısını ilave edip yoğurun.
  2. Hamuru streç filmle sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Tartölet kalıplarını tereyağı ile yağlayıp üzerine çok az un serpin.
  3. Dinlenen hamuru 6 bezeye ayırın. Unlu tezgah üzerinde açıp yağladığınız kalıplara yayın.
  4. Hamurun tabanına çatalla delik açıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
  5. Tartöletleriniz soğuduktan sonra kalıplarından çıkartın. Dolgusu için Trabzon hurmasını çatalla ezerek püre haline getirin.
  6. Soğuyan tartöletlerin ortasını doldurun. Üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
    Klasik hurmalı tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Atıştırmalık Yöresel Tarifler Tatlı Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri Diğer Tarifler Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart