SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Tart Tarifleri
Karamelli Trabzon Hurmalı Tartölet
Karamelli Trabzon Hurmalı Tartölet
Güncelleme tarihi:
03 Haziran 2021
Hazırlanma Süresi :
30 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Karamelli Trabzon Hurmalı Tartölet Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
100 g soğuk tereyağı
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı soğuk su
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı tarçın
Dolgusu için
2 Trabzon hurması
Üzeri için
Toz Antep fıstığı
Karamelli Trabzon Hurmalı Tartölet
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tereyağını küp doğrayıp geniş bir karıştırma kabına alın. Üzerine un, pudra şekeri, soğuk su ve yumurta sarısını ilave edip yoğurun.
Hamuru streç filmle sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin. Tartölet kalıplarını tereyağı ile yağlayıp üzerine çok az un serpin.
Dinlenen hamuru 6 bezeye ayırın. Unlu tezgah üzerinde açıp yağladığınız kalıplara yayın.
Hamurun tabanına çatalla delik açıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
Tartöletleriniz soğuduktan sonra kalıplarından çıkartın. Dolgusu için Trabzon hurmasını çatalla ezerek püre haline getirin.
Soğuyan tartöletlerin ortasını doldurun. Üzerini toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Klasik
hurmalı tart tarifi
ni de deneyebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Atıştırmalık
Yöresel Tarifler
Tatlı Hamur İşi Tarifleri
Tart Tarifleri
Diğer Tarifler
Hamur İşi Tarifleri
Çay Saati Tarifleri
Benzer Tarifler
Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart