Karamelize Soğanlı Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karamelize Soğanlı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Tart hamuru için

İç harcı için

Karamelize Soğanlı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Un, yoğurt, margarin, kabartma tozu ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. 23 cm çapındaki tart kalıbının içini yağlayın. Hamuru 33 cm çapında açın. Tart kalıbının içine elinizle hafifçe bastırarak yayın. Tartın iç harcı için soğanların kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Zeytinyağı ve soğanı tavaya alıp soğan karamelize olana kadar orta ateşte pişirin. Tavayı ocaktan alıp soğanı soğutun. Kremayı ekleyip karıştırın. Harcı tart hamurunun üzerine yayın. Kenarlardan sarkan fazla hamuru katlayarak harcın üzerine kapatın. Sıcak fırında hamur kızarana kadar pişirin. Ilık olarak servis yapın. Dilerseniz, pratik soğanlı tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Soğanları karamelize ederken işlemi daha hızlı yapabilmek için toz şeker ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart