Kakaolu Tart Hamuru
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay saatlerine özel nefis kakaolu tart hamuru nasıl yapılır? Gelin, sorunun cevabı için tarif detaylarına bir bakalım.

Kakaolu Tart Hamuru Tarifi İçin

Malzemeler

Kakaolu Tart Hamuru

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tart hamuru için unu bir kaba eleyin. Pudra şekeri ve kakaoyu ekleyip harmanlayın. Küp şeklinde kesilmiş tereyağını ilave edip ekmek kırıntısı görünümünde oluncaya kadar parmak uçlarınızla karıştırın.
  2. Yumurta sarısını ilave edip yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. Hamuru iki yağlı kağıt arasında tart kalıbından daha büyük açın.
  3. Üstte bulunan yağlı kağıdı kaldırın. Altta bulunan yağlı kağıtla birlikte hamuru yağlanmış tart kalıbı üzerine ters çevirerek alın.
  4. Elinizle hafifçe bastırarak hamuru kalıbın içine yerleştirin. Yağlı kağıdı hamurun üzerinden alın. Kenarından taşan hamuru bıçakla kesin.
  5. Üzerini çatalla ara ara delin. Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için kuru bakliyat serpin.
  6. Küçük tart kalıbı veya tartölet kalıbı kullanacaksanız hamuru kalıp sayısı kadar bezelere bölün. Her birini kalıp büyüklüğünde açarak kalıplara yerleştirin.

Çikolatalı tart tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart