- Tart kıtırını (Tabanını) hazırlamak için; bütün malzemeleri robotta ya da rondoda hamur oluncaya dek 20-45 saniye çekin.
- Hamuru dört eşit parçaya bölüp, streç film serilmiş, 5-6 cm çapındaki tek kişilik tart kalıplarına yayın. Hamurların sertleşmesi için buzdolabına kaldırın.
- 1/2 su bardağı çiğ kajuyu bol suda 5-6 saat ya da kaynar suda 1-2 saat ıslatın (3/4 su bardağı yumuşamış ve şişmiş kaju elde edeceksiniz).
- Kuru hurmalarınız sert ise kaynar suda bekletin ve süzün. Süzdüğünüz kajuları ve hurmaları su ile iyice pürüzsüz olana dek robottan geçirin.
- Karışımın yarısını kenara ayırın, kalan yarısına kakao ekleyip tekrar rondodan geçirin.
- Dolaptaki tart kalıplarının yarısı dolacak şekilde bu karışımları döküp dondurun. Donunca kolayca kalıptan çıkarabilirsiniz.
- Servis etmeden önce çözülmeleri için 3-4 saat buzdolabında bekletin. Afiyet olsun.
Kakaolu Hurmalı Vegan Tart Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tart hamurunun çıtır olması için, kullanacağınız malzemeleri buzdolabında bekletin.
- Hamuru hazırladıktan sonra 10 dakika dinlendirin. Ardından mikserden geçirin ve şekil verin.
- Tabanın sağlam olması için, tart kalıbı kullanın. Kalıbın içerisine yağlı kağıt sermeyi unutmayın.
- Fırın ısısını önceden ayarlayın. Böylece tartınız eşit bir şekilde pişecektir.
Eğer aynı gün tüketecekseniz buzluğa kaldırmanıza gerek yok. Kalıplara yaydığınız tart kıtırı (Tabanı) buzdolabında yaklaşık 1 saatte iyice sertleşir. Bu sırada kalıptan çıkarıp, kremaları doldurun. Buzdolabında muhafaza edin.
1 Porsiyon Kakaolu Hurmalı Vegan Tart Kaç Kaloridir?
- Kakaolu hurmalı vegan tartın bir porsiyonu, yaklaşık 270 kaloridir. Kilo kontrolünde olanların ölçülü porsiyonlar tüketmesi önerilir. Dilerseniz, çilekli tart tarifini de deneyebilirsiniz.
Kısa sürede hazırlayabileceğiniz hafif tart tarifleri arıyorsanız, şık görünümü ve aromatik tadı ile sunulan şeftalili turta tarifine göz atabilirsiniz.