Hamur için; unu karıştırma kabına alın.
Pudra şekerini ve kabartma tozunu ekleyerek
karıştırın. Ortasına oda sıcaklığında
yumuşamış tereyağını koyun. Üzerine yumurtayı
kırın. Ortadaki sıvıları karıştırarak
ve kenardan un alarak hamuru yoğurun.
Ele yapışmayan bir hamur elde edin. Tartölet
kalıplarını yağlayın ve içlerine birer
parça tart hamurundan koyun. Hamurun
içine bastırarak kalıbın şeklini almasını
sağlayın. İçlerini boş bırakarak fırın tepsisine
dizin. Önceden ısıtılmış 180
derecelik fırında pişirin. Dondurma için;
soğuk kremayı derin bir kabın içerisinde
kabarana dek çırpın. Kabaran kremanın
içerisine süt ve süt reçelini de ilave ederek
karıştırın. Ardından kahveyi ekleyin
ve iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı,
dayanıklı bir kaba aktarın ve ağzını kapatın.
Kabı, dondurucuya koyun. Dondurma
katılaşmaya başladıktan sonra birkaç kez
daha karıştırın. 5-6 saat buzlukta beklettikten
sonra nar taneleri ile süsleyerek
servis yapın.