Kalp dostu kabak ile hazırlanan enfes bir tarifle karşınızdayız. Gelin, kabaklı tart nasıl yapılır, kaç dakika pişirilir birlikte görelim.
Tabanı için
Üzeri için
Margarin, yoğurt, yumurta ve tuzu geniş bir kasede karıştırın. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp ekleyerek yoğurun. Gerekirse un ilavesi yapın. Hamuru hafifçe unlanmış tezgahta merdane ile açıp yağlı kağıt serili kelepçeli kek kalıbına kenarlarını yükselterek yayın.
Kabakları ince doğrayıp zeytinyağında soteleyin. Sarımsakları ince doğrayıp ekleyin. Dereotu, tuz, karabiber ilave edip karıştırdıktan sonra hamurun üzerine yayın. Kremayı kabakların üzerine gezdirip 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirin. Fırından alıp kabakların üzerine kaşar peynirini serpiştirip kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Sıcak yada ılık servis yapın.
Dilerseniz, pırasalı tart tarifini de deneyebilirsiniz.