Ispanaklı Ve Ricotta Peynirli Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ispanak ve ricotta peynirini bir araya getirdik ve ortaya muhteşem bir lezzet çıktı. İtalyan mutfağına özgü bir peynir olan ricotta; pizza, tart gibi hamur işi tariflerde sık sık kullanılır. Haşlanmış ıspanak da hem faydaları, hem de lezzeti ile yemeklerde kullanılan bir besindir. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, çayın yanında sunabileceğiniz ıspanaklı ve ricotta peynirli tart tarifine geçebiliriz.

Daha fazlası için tart tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz. İçinde ıspanak olsun da gerisi önemli değil diyorsanız, nefis ıspanaklı tepsi böreği tarifini mutlaka deneyin.

Ispanaklı Ve Ricotta Peynirli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Üzeri için

Ispanaklı Ve Ricotta Peynirli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, tuz ve tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın. Yumurta ve susamı ekleyerek hamur toparlanıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
  2. Hamuru yağlı kağıt arasında yarım santim kalınlığında açarak tart kalıbına yerleştirin ve buzdolabında bekletin.
  3. Kenarlarından artan hamuru tekrar yoğurup ince açın ve şeritler halinde kesin. Dolgusu için, tereyağını eritip kıyılmış sarımsak, taze soğan ve ıspanakları soteleyin.
  4. Ocaktan alıp peynirleri ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Yumurtaları bir kasede çırparak süt ile birlikte ıspanaklara ekleyin.
  5. Karışımı tart tabanına doldurun. Hazırladığınız şeritleri üzerine yerleştirin ve yumurta sarısı sürün. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Peynirli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart