Ispanaklı Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
İçeriğinde bol miktarda demir barındıran ıspanak, kas ve kemik gelişimini destekleyen besinler arasındadır. Sağlık açısından birçok faydası vardır. Hazırsanız, çay sohbetlerine özel ıspanaklı tart tarifine başlayabiliriz.
Ispanaklı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Ispanaklı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, tereyağı, tuz, soğuk su ve şekeri bir kapta karıştırıp yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 1 saat bekletin. 1 saatin sonunda 10-15 dakika oda ısısında bekletin. Hamur yumuşayınca merdane ile hamuru açın. Tart kalıbına yayın. Kenarlardaki fazla hamurları kesin. Hamurun kabarmaması için çatalla birkaç yerinden delin. Yumurtalar ve kremayı iyice karıştırarak peynirleri ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kıyılmış taze soğan ve ıspanağı ekleyip karıştırın. Karışımı hamurun üzerine dökün ve iyice yayın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45 dakika pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Sebze Tarifleri Çay Saati Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart