Tart hamuru için su hariç gerekli olan tüm malzemeyi
geniş bir kaba alıp yoğurun. Suyu azar azar ilave ederek
yoğurmaya devam edin. Hamur toparlanmaya başlayınca
üzerini streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika
dinlendirin. Ispanak beğendi için yıkayıp süzdüğünüz
ıspanakları ince kıyın. Tereyağını bir tencerede eritip unu
ilave edin ve rengi dönünceye kadar bir tahta kaşık
yardımıyla sürekli karıştırarak kavurun. Sütü azar azar
ilave edip sos koyulaşıncaya kadar pişirin. İnce kıydığınız
ıspanakları ilave edin. Ispanaklar yumuşayınca tuz ve
karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Kaşar peynirini ilave
edin ve peynir tamamen eriyene kadar karıştırın. Dinlenen
hamuru tart kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde
bir merdane yardımıyla açın ve tart kalıbınıza yayın.
Üzerine çatalla delikler açıp 15-20 dakika daha dinlendirin.
Kenarlarından sarkan kısımları koparıp tekrar yoğurun ve
bir merdane yardımıyla açın. Hamurdan şekilli bir kurabiye
kalıbıyla parçalar kesin. Dinlenen hamuru önceden ısıtılmış
180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp
ıspanak beğendili harcı ve kestiğiniz şekilli parçaları ilave
edip 10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.