Çay saatleriniz için bol malzemeyle yapılan incirli ve elmalı turta
- İncirleri küp şeklinde doğrayın. Elmaları da kabuğuyla birlikte rendeleyin. Meyveleri şeker, tarçın ve badem kırığı ile birlikte sos tenceresine alın. 5-6 dakika kadar pişirin.
- Hamuru için margarini, yumurta sarılarını, toz şekeri ve suyu yoğurma kabına alıp çatalla karıştırın. Ayrı bir kapta unu eleyin. Kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip harmanlayın.
- Unlu karışımı yumurtalı karışıma ekleyip yoğurmaya başlayın. Pürüzsüz ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde edinceye kadar yoğurup 2 eşit parçaya ayırın.
- Yuvarlak kelepçeli kalıbın içini ve kenarlarını yağlayın. Dibine dekoratif bir şekilde bademleri yerleştirin. Hamurun bir parçasını kalıbın tabanına yayın. Üzerine, kenarlarından 1 cm boşluk kalacak şekilde incirli karışımı döküp yayın.
- İkinci hamuru, un serpilmiş tezgahın üzerinde açarak incirli karışımın üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 30-35 dakika pişirip fırından alın. İlk sıcaklığı geçince ters çevirerek servis tabağına aktarın.
- En son üzerine ince telli bir süzgeç yardımı ile pudra şekeri serpin. İncirli ve elmalı turtanız soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
İncirdeki liflerin varlığı bağırsakların hareketini artırdığından, serbest radikallerin ve diğer kansere neden olan maddelerin özellikle kolonda ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.
Alternatif bir lezzet için, klasik elmalı turta tarifini deneyebilirsiniz.