Hamuru için
Üzeri için
Unu derin ve geniş bir kaba eleyin. Üzerine pudra şeker ve vanilyayı ilave edin. Tuz, küp doğranmış tereyağı, süt ve yumurtayı da ekleyerek yoğurun. Hamuru buzdolabı poşetine sarın ve buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin. Ufak tart kalıplarını yağlayın. Tart hamurunu kalıplara paylaştırıp yerleştirin. Üzerine fazla kabarmaması için çatalla delikler açın. 160 dereceye ayarlanmış fırında 30-35 dakika kadar pişirip soğumaya bırakın. 200 gr bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Kremayı ilave edin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın. Karışımı soğuyan tartın üzerine aktarın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip tartın üzerine damla damla dökün. Kürdanla damlaları dağıtın ve isteğe göre kuru meyveyle süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.
Daha hafif bir lezzet için, klasik çikolatalı tart tarifini deneyebilirsiniz.