Hurmalı Tartölet
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hurmalı Tartölet Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Hurmalı Tartölet

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Özel tatlar ve keyifli sohbetlerle renklenen bir çay sofrasına kim hayır diyebilir? Tartölet kalıplarına yerleştirdiğiniz tart hamurlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Üzerlerinde bulunan kuru baklişatları yağlı kağıtlarla birlikte alın. Üst malzeme için hurmaların çekirdeklerini çıkarıp haşlayın. Suyunu süzün ve püre olacak şekilde ezin. Balı ve tarçını ekleyip iyice karıştırın. İri kırılmış fındığı ilave edin. Kayısıları ince çubuklar şeklinde kesin. Hurma püresini tart hamurlarının içlerine paylaştırın. Kayısılarla süsleyip servis yapın.

Pratik ve lezzetli hurmalı tart tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart