Kaseler için
Dolgusu için
Tartölet dolgusu için, limon kabuklarını ince rendeleyip suyunu sıkın ve sos tenceresine alın. Yumurtalar, nişasta ve şekeri ekleyerek orta ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Tereyağını ekleyin ve eriyinceye kadar karıştırmaya devam edin. Ocaktan alarak mikserle 5 dakika çırpın. Oda ısısına geldikten sonra buzdolabında bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Küçük muffin kalıplarını yağlayıp içlerine kağıt yerleştirin. Yumurta akını sarısından ayırın. Yumurtanın sarısını bir kaseye alıp şekerin yarısı ile iyice çırpın. Hindistan cevizine ekleyerek iyice karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta akını mikserle çırpın. Kalan şekeri azar azar ekleyerek katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Yumurta akını diğer karışıma ekleyin. Karışımdan 1 yemek kaşığı kadar alıp kalıplara bastırarak yerleştirin. 10 dakika ya da hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırının kapağını aralayarak 1 saat içinde bekletin. Hindistan cevizi tabanlarını dikkatlice kalıptan çıkartın ve ızgara teli üzerinde tamamen soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra içlerine limonlu dolgudan doldurun. Tartöletlerin üzerini kuru gül yaprakları veya kuru gonca güllerle süsleyip ve bekletmeden servis yapın.
Doğal meyvelerle hazırlanan mini tartölet tarifini de deneyebilirsiniz.