Havuçlu Tartölet
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kalabalık sofralarda sunulan havuçlu tartölet, genellikle küçük kalıplar halinde hazırlanır. Gelin, evde havuçlu tartölet nasıl yapılır birlikte görelim.

Havuçlu Tartölet Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Üzeri için

Havuçlu Tartölet

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Geniş bir kapta tereyağı, yumurta, yoğurt ve tuzu iyice karıştırın. Elenmiş unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini bir bezle örtüp 15 dakika dinlendirin. Hamurun üzerine un serpin. Tartölet kalıplarını yağlayın ve hamuru çok ince şekilde yerleştirin. 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Havuçları rendeleyin ve zeytinyağında soteleyin. Mayonez, tuz, karabiber, rendelenmiş cheddar peynirini ekleyip karıştırın. Karışımı tartöletlerin içine paylaştırıp dereotu ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Farklı bir lezzet için, havuçlu tart tarifini deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart