20x30 cm ölçülerinde bir fırın kabına kenarlardan sarkacak şekilde yağlı kağıt serin.
Tereyağı, şeker ve vanilyayı bir cam kaseye alıp mikserle iyice çırpın. Elenmiş unları
ekleyip yoğurun. Hamuru fırın kabına bastırarak yayın. Çatalla birçok yerinden delin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp soğutun. Bu
arada 2 yemek kaşığı suyu küçük bir kaseye alın. Toz jelatini üzerine serpiştirip
bekletin. 80 ml su ile şekeri sos tenceresine alıp orta ateşte karıştırmadan şeker
eriyinceye kadar bekletin. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alın.
Nişastayı 1 yemek kaşığı su ile inceltip şuruba ekleyin. Gıda boyası, gül suyu ve
jelatini de ekleyin. Tekrar ocağa yerleştirip karıştırarak 3 dakika kaynatın. Karışımı
tart tabanının üzerine yayıp oda ısısında 1 gece bekletin. Üzerine pudra şekeri
serpiştirip dilimleyerek servis yapın.