Gül Aromalı Çikolatalı Tart
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çay saatlerini güzelleştirecek bir tarifle karşınızdayız. Klasik tariflerden sıkılanlar için gül aromalı çikolatalı tart nasıl yapılır sorusunu sizler için cevapladık. Çıtır hamuru, şık görünümü ve enfes lezzetiyle çikolatalı tart yeni favoriniz olacak. Hazırsanız, gül aromalı çikolatalı tart tarifine başlayabiliriz.

Gül Aromalı Çikolatalı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Tart hamuru için:

Üzeri için:

Gül Aromalı Çikolatalı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Tereyağını oda ısısında yumuşatıp hamur yoğurma kabına alın. Toz şekeri ekleyip malzemeleri birbirine yedirinceye kadar karıştırın.
  2. Vanilya, kakao, kabartma tozu ve yumurtaları ilave edip yoğurun. Unu azar azar yedirerek ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın. Üzerini nemli bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. 
  3. Hamuru un serpilmiş zemine alıp merdane ile yarım santim inceliğinde açın. Tart kalıbını yağlayın. Hamuru kalıba elinizle bastırarak yayın.
  4. Kenar kısımlarını keserek düzeltin. Hamurun üzerini alüminyum folyo ile kapatıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında  12-15 dakika pişirin. Folyoyu alıp tartı soğumaya bırakın.
  5. Kremayı benmari usulü bir kapta ısıtın. Çikolatayı  ufak parçalara bölüp kremaya ilave edin. Çikolata eriyinceye kadar karıştırın.
  6. Fındık kremasını ekleyip soğuyuncaya kadar karıştırın. Soğuk kremayı soğuk tartın içine dökün. Bademleri serpiştirin.
  7. Antep fıstığını gül reçeli ile karıştırın. Katılaşan çikolatanın üzerine gezdirerek dökün. Gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Gül Aromalı Çikolatalı Tart Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Tart hamurunun çıtır çıtır olmasını sağlamak için, tarifte kullanacağınız malzemelerin soğuk olması gerekir.
  2. Hamuru hazırladıktan sonra streçle örtüp 15 dakika dinlendirin.
  3. Hamurda tortu oluşuyorsa, bir kez mikserden geçirebilirsiniz.
  4. Hamuru kırılmadan pişirmek için, yuvarlak tart kalıplarından kullanın.
  5. Gül yapraklarının canlı görünmesi için, tart jölesi kullanabilirsiniz.
  6. Üzerini hazırlamadan önce tabanı çikolata sosu ile tatlandırabilirsiniz.

1 Porsiyon Gül Aromalı Çikolatalı Tart Kaç Kaloridir?

  1. Gül aromalı çikolatalı tartın porsiyonu, yaklaşık 290 kaloridir Karbonhidrat ve şeker değeri yüksektir.

Gün sohbetlerine Lezzet katacak tart tariflerine buradan ulaşabilirsiniz. Nefis çilekli tart tarifini de listenize ekleyin.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart