- Soğuk tereyağını küçük küpler şeklinde kesin. Un,
kakao, pudra şekeri ve tuzu büyük bir cam kaseye
alın ve karıştırın.
- Soğuk tereyağı parçalarını ekleyip
ekmek kırıntısı görünümünde olana kadar
çatalla karıştırın. Yumurta sarısını ekleyip hızlı
hareketlerle yoğurun.
- Yağlı kağıda sarıp buzdolabında
1 saat dinlendirin. Fırının ısısını 180 dereceye
ayarlayıp 20 dakika boyunca ısıtın. 23 cm
çapında tart kalıbının içini yağlayın.
- Hamuru 26
cm çapında açıp içi yağlanmış tart kalıbına elinizle
hafifçe bastırarak yayın. Üzerine yağlı kağıt yayıp
kuru bakliyat serpin.
- Sıcak fırında 25 dakika pişirin.
Yağlı kağıt ve bakliyatı tart hamurunun üzerinden
alın. Hamuru 8 dakika daha pişirin.
- Hamuru
fırından alıp soğutun. Tartın iç harcı için çikolatayı
küçük parçalar şeklinde kırın. Bir cam kase içine
alın. Kremayı tencerede ısıtın.
- Sıcak kremayı çikolata
parçalarının üzerine ekleyip çikolata eriyene
kadar karıştırın. Tart hamurunun içine çikolatayı
doldurun.
- Çikolata ılındıktan sonra buzdolabından
soğutun. Üzerine kurutulmuş goji berry’leri serpip
servis yapın.
Tart hamuruna eklediğiniz kakaoyu bitter çeşidinden tercih ederseniz damakta daha uzun süre kalan bir aroma elde edebilirsiniz.