Goji Berry Ve Çikolata Kremalı Tart
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Goji Berry Ve Çikolata Kremalı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Tart hamuru için

İç harcı için

Goji Berry Ve Çikolata Kremalı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğuk tereyağını küçük küpler şeklinde kesin. Un, kakao, pudra şekeri ve tuzu büyük bir cam kaseye alın ve karıştırın.
  2. Soğuk tereyağı parçalarını ekleyip ekmek kırıntısı görünümünde olana kadar çatalla karıştırın. Yumurta sarısını ekleyip hızlı hareketlerle yoğurun.
  3. Yağlı kağıda sarıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Fırının ısısını 180 dereceye ayarlayıp 20 dakika boyunca ısıtın. 23 cm çapında tart kalıbının içini yağlayın.
  4. Hamuru 26 cm çapında açıp içi yağlanmış tart kalıbına elinizle hafifçe bastırarak yayın. Üzerine yağlı kağıt yayıp kuru bakliyat serpin.
  5. Sıcak fırında 25 dakika pişirin. Yağlı kağıt ve bakliyatı tart hamurunun üzerinden alın. Hamuru 8 dakika daha pişirin.
  6. Hamuru fırından alıp soğutun. Tartın iç harcı için çikolatayı küçük parçalar şeklinde kırın. Bir cam kase içine alın. Kremayı tencerede ısıtın.
  7. Sıcak kremayı çikolata parçalarının üzerine ekleyip çikolata eriyene kadar karıştırın. Tart hamurunun içine çikolatayı doldurun.
  8. Çikolata ılındıktan sonra buzdolabından soğutun. Üzerine kurutulmuş goji berry’leri serpip servis yapın.

Tart hamuruna eklediğiniz kakaoyu bitter çeşidinden tercih ederseniz damakta daha uzun süre kalan bir aroma elde edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler Tatlı Tarifleri Kremalı Tatlılar Çikolatalı Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart