Un, tuz ve soğuk tereyağını mutfak robotunda
ekmek kırıntısı haline gelinceye
kadar karıştırın. Yumurta ve susamı da
ekleyerek hamur toparlanıncaya kadar
karıştırmaya devam edin. Hamuru yağlı
kağıt arasına koyarak yarım santim kalınlığında
açın ve tart kalıbına yerleştirip
buzdolabında bekletin. Dolgusu için, tereyağını
tavada eritin. Unu ekleyip kısık
ateşte kavurun. Sütü yavaşça karıştırarak
ekleyin. Sos koyulaşmaya başladığında
tuzla tatlandırıp tavayı ocaktan alın. Karışıma
kaşar peynirin ve füme kuru eti ekleyin.
Tuz, karabiber ile tatlandırın. Karışımı
tart tabanına doldurun. Önceden ısıtılmış
180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.
Pişmeye yakın fırında alıp üzerine bir
miktar daha füme kuru et serpip yumurta
sarılarını ekleyin. Yumurtalar pişince fırından
alın. Üzerine pul biber serperek ılık
servis yapın.