Füme Etli Tart
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Füme Etli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Dolgusu için

Üzeri için

Füme Etli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Un, tuz ve soğuk tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın. Yumurta ve susamı da ekleyerek hamur toparlanıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Hamuru yağlı kağıt arasına koyarak yarım santim kalınlığında açın ve tart kalıbına yerleştirip buzdolabında bekletin. Dolgusu için, tereyağını tavada eritin. Unu ekleyip kısık ateşte kavurun. Sütü yavaşça karıştırarak ekleyin. Sos koyulaşmaya başladığında tuzla tatlandırıp tavayı ocaktan alın. Karışıma kaşar peynirin ve füme kuru eti ekleyin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Karışımı tart tabanına doldurun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pişmeye yakın fırında alıp üzerine bir miktar daha füme kuru et serpip yumurta sarılarını ekleyin. Yumurtalar pişince fırından alın. Üzerine pul biber serperek ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart