Frambuazlı Tart
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kuzey Anadolu ve Avrupa topraklarında yetişen frambuaz, 'ahududu' olarak da bilinir. Orman meyveleri arasında yer alan bu besin, lezzeti ile gönülleri fethetmiştir. Özellikle kek, cheesecake ve pasta tariflerinde sık sık yer alır. Hazırsanız, nefis frambuazlı tart nasıl yapılır görelim.

Frambuazlı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Krema için

Üzeri için

Frambuazlı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Küçük kalıplara yerleştirip kuru bakliyat serpiştirdiğiniz tart hamurunu, önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Hamurları fırından alıp üzerindekileri alın. Soğumaya bırakın. Krema için, süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan 2 dakika önce tereyağını ekleyip karıştırın. Kremayı tartların içlerine paylaştırın. Jöleyi paket üzerinde bulunan tarife göre hazırlayın. Frambuazları kremanın üzerine dizip jöleyi frambuazların üzerine gezdirerek dökün. Taze nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart