Fıstıklı Ve Elmalı Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fıstıklı Ve Elmalı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Fıstıklı Ve Elmalı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Fıstığı mutfak robotunda çekin. Üzerine toz şeker ve tereyağını ilave edip karıştırmaya devam edin. 4 milföy hamurunu yan yana dizerek uzun bir dikdörtgen elde edin. Çatal ile üzerine delikler açın. Yağladığınız dikdörtgen kalıba kenarları yüksek kalacak şekilde yerleştirin. Hazırladığınız fıstık ezmesini üzerine sürün. Kabuklarını soyup ince dilimlediğiniz elmaları yerleştirin. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 160 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra soğuması için bekletin. Üzerine toz antep fıstığı serpip dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, klasik elmalı kafes tart tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Çay Saati Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart