Fesleğenli Ve Domatesli Milföy Tart
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Görünümü ile sebzeli pizzayı andıran fesleğenli ve milföylü tart, oldukça kolay bir şekilde hazırlanır. Yapımında milföy, mozzarella peyniri, domates ve fesleğen kullanılır. Hazırlaması süresi 25, pişirmesi ise yaklaşık 30 dakikadır. İsteğe göre öğle ve akşam öğünlerinde servis edilebilir. Malzemeleri hazırladıysanız, fesleğenli ve domatesli milföy tart yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Daha fazla tarif önerisi için tatlı ve tuzlu çeşitleriyle sunulan tart tarifleri sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Fesleğenli Ve Domatesli Milföy Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Fesleğenli Ve Domatesli Milföy Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Dikdörtgen tart kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Milföy hamurlarının uçlarını birleştirip unlanmış zeminde merdane ile hafif açın.
  2. Tart kalıbına kenarları 2-2.5 cm yüksek kalacak şekilde yerleştirin. Çatalla üzerine ve kenarlarına delikler açıp fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin.
  3. Domatesleri ortadan ikiye kesin ve bir kaseye alın. Tuz, karabiber, zeytinyağı ekleyip harmanlayın. Mozzarella peynirini ince dilimleyin ve tart tabanına dizin.
  4. Üzerine domatesleri yerleştirip tekrar fırına yerleştirin ve üzeri kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin.
  5. Fırından alıp 2-3 dakika dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarın ve üzerine fesleğen yapraklarını yerleştirip servis yapın. Servis yapın.

Tarif Kategorileri

Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Milföylü Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart