Erikli Ve Vişneli Turta
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Erikli Ve Vişneli Turta Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Hamur için

Süslemek için

Erikli Ve Vişneli Turta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim...

  1. Erikleri ve vişneleri yıkayıp çekirdeklerini çıkarın.Şekeri ekleyip harmanlayın ve iki saat bekletin.Meyveleri tel süzgeç yardımıyla süzün.
  2. Ceviz haricindeki tüm hamur malzemesini hamur yoğurma kabında pürüzsüz hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  3. Hamurun üçte ikisini kalıba göre (kenarlarından yükselterek) yayıp çok hafif un (iç malzemenin eriyip tabana yapışmaması için) serpin.
  4. Meyveleri cevizle karıştırıp ilave edin.Kalan hamur parçasını yağlı kağıt üzerinde (hamur ince olduğu için yapışmaması gerekiyor) açın.
  5. Meyvelerin üzerine kapatıp kağıdı kaldırın.Fındık ve ceviz içlerini hamurun üzerine hafifçe batırın.175 dereceli fırında 45 dakika pişirin.Fırından alıp soğumaya bırakın.Dilimleyip servis yapın.

 Klasik vişneli turta tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart