Hamuru için
İç harcı için
Üzeri için
Hamuru için, un, şeker, tereyağı, yumurta, limon kabuğu rendesi ve tuzu bir kasede harmanlayın. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru unlanmış tezgah üzerine alın. Hamuru bir dikdörtgen elde edecek şekilde merdane yardımıyla açarak dikdörtgen tart kalıbına yerleştirin ve tabanını çatal yardımıyla delin. Çubuk vanilyayı uzunlamasına ikiye bölerek özünü çıkarın. Ayrı bir kasede şeker, vanilya özü ve Mascarpone peynirini karıştırın. Yumurtaları ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Karışımı hamurun üstüne dökün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika ön pişirme yapın. Yıkayıp süzdüğünüz erikleri ortadan ikiye keserek çekirdeklerini çıkarın. Tartı fırından alıp erikleri üzerine dizin ve 30 dakika daha pişirin. Daha sonra fırından alarak 10-15 dakika dinlendirin. Üzerine bir fırça yardımıyla erik reçeli sürün. Tarçınlı şeker serpiştirdikten sonra taze kekikle süsleyerek servis yapın.