Erikli Tart Tarifi İçin
Malzemeler
Tart hamuru için
- 2 su bardağı un (200 g)
- 125 g margarin
- 1 yumurtanın sarısı
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı soğuk su (45 ml)
Muhallebi için
- 2.5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Meyveli pelte için
- 1 çay bardağı kırmızı erik suyu
- 1 çay bardağı içme suyu
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 adet anjelik eriği (Küp kesilmiş)
- 3 yemek kaşığı toz Hindistan cevizi (Üzerine serpilecek)