Erik Reçelli Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İçeriğinde bol miktarda C vitamini barındıran mürdüm eriği, bağışıklığın güçlenmesini sağlar. Aynı zamanda metabolizmayı hızlandırır. Kan yapıcı özelliği ile, kansızlık sorunu yaşayanlara tavsiye edilen besinler arasındadır. Mürdüm eriğini tek başına tüketmek istemeyenler için, erik reçelli bir tatlı önerimiz var. Hazırsanız, tart tarifleri arasında çok ilgi gören nefis erik reçelli tart tarifine başlayabiliriz.

Erik yerine çilekli tart tarifini de deneyebilirsiniz. Ayrıca ev yapımı mürdüm eriği reçeli tarifine göz atmayı da unutmayın.

Erik Reçelli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Erik Reçelli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp tencereye alın. Üzerine toz şeker ve damla sakızını ekleyip 10 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın.
  2. 6 kare milföyü yan yana dizerek dikdörtgen elde edin. Merdane ile inceltip yağladığınız kalıba kenarları yüksek kalacak şekilde yerleştirin.
  3. Üzerine soğuyan erik reçelini yayın. File bademi serpin. Kalan milföyü merdane ile inceltip dar dikdörtgenler kesin. Tartın üzerine kafes şeklinde yerleştirin.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 160 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Üzerine pudra şeker serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Reçel Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Tart Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart