Elmalı Ve Frambuazlı Turta
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Elmanın faydaları saymakla bitmez. Her şeyden önce önemli bir C vitamini kaynağıdır. Güçlü bir antioksidan olan C vitamini, hücreleri yeniler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Özellikle kış aylarında vücudu enfeksiyonlara karşı korur. Elmalı ve frambuazlı turta ile hem sağlığa hem damağa hitap edin. Hazırsanız, evde elmalı ve frambuazlı turta nasıl yapılır görelim.

Elmalı Ve Frambuazlı Turta Tarifi İçin

Malzemeler

Elmalı ve frambuazlı turta iç malzemesi için

Elmalı Ve Frambuazlı Turta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamuru için un dışındaki malzemeyi hamur yoğurma kabına alın. Azar azar un ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
  2. Hamuru iki eşit parçaya ayırın. Parçalardan bir tanesini sarıp buzlukta 15-20 dakika kadar bekletin. 
  3. Kalan hamuru yağlanmış yuvarlak tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. 
  4. Üzeri için elmaları rendeleyin, suyunu iyice sıkarak süzün. Süzdükten sonra 5 yemek kaşığı şeker ile rendelenmiş elmaları pişirin. Tarçını ekleyip karıştırın. 
  5. Yaydığınız hamurun üzerine rendelenmiş elmalı karışımı yayın. En son buzluktan çıkartıp elinizle parçaladığınız frambuaz parçalarını hamurun üstüne gelişigüzel dağıtın. 
  6. Buzlukta beklettiğiniz hamuru rendenin kalın tarafıyla rendeleyip, elmaların üzerine eşit dağılacak şekilde serpin. 
  7. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, üzeri kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyip servis yapın.

Nefis çikolata soslu elmalı turta tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Tart Tarifleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart