Elma ve cevizin muhteşem uyumu ile hazırlanan tart tarifi, okuyucularımızdan büyük bir ilgi görüyor. Gelin, yıldız desenli elmalı ve cevizli tart nasıl yapılır birlikte görelim.
Elmalı Ve Cevizli Turta Tarifi İçin
Malzemeler
Hamuru için:
250 g tereyağı (Oda ısısında yumuşamıs¸)
1 yumurta
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
2.5-3 su bardağı un
1 paket vanilya
Arası için:
4 yeşil veya kırmızı elma (Amasya elması varsa 8 adet)
İç harcı için kabuğunu soyduğunuz elmaları küp küp doğrayın. Şeker, tarın ve ceviz içi ile harmanlayıp suyunu çekene kadar pişirin.
Tart hamuru için un dışındaki tüm malzemeyi yoğurma kabına alıp karıştırın. Azar azar un ilave ederek pürüzsüz ve yağlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurun yarısını üzerinde yaprak, yonca veya yıldız desenli kurabiyeler yapmak için ayırın. Kalan hamuru tart kalıbına, kenarlarını da kaplayacak şekilde yayın.
Üzerini çatal yardımı ile delin. Tart hamurunun içine soğuyan elmalı cevizli karışımdan dökün. Kalan hamurdan dekoratif hamur parçacıkları elde edip, hamurun üzerini süsleyin.
Hamurların üzerine yumurta sarısı ve pudra şekeri karışımından fırça yardımıyla sürün. 170 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pis¸irin. Ilık servis yapın.