Elmalı Turta
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Mevsim meyveleri ile hazırlanan elmalı turta, çay sohbetlerinin vazgeçilmezi olacak. Yaklaşık 40 dakika da hazırlayabileceğiniz elmalı turtayı, meyveli soslar ile birlikte servis edebilirsiniz. Malzemeleriniz hazırsa, pratik elmalı turta nasıl yapılır gelin birlikte görelim.

Elmalı Turta Tarifi İçin

Malzemeler

Hamur için;

İçi için;

Üzeri için;

Elmalı Turta

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve tarçını bir kasede harmanlayın. 
  2. Tereyağı, yumurta, süt ve sıvıyağı bir kapta karıştırın. Ardıdan unlu karışımı ilave edin ve bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. 
  3. Hazırladığınız hamuru dinlendirmeye bırakın .
  4. İç harç için elmaları rendeleyin. 
  5. Rendelenmiş elmaları baharat ve şeker ile birlikte ocağa alın ve kavurun. Cevizi ilave edin. 
  6. Harcı soğumaya bırakın. 
  7. Hamurun 2/3'ünü açın ve tart kalıbınıza yerleştirin. 
  8. Üzerine harcı yayın. 
  9. Kalan hamuru açın ve şeritler kesin. 
  10. Kafes şeklinde üzerine yerleştirin. 
  11. Yumurta sarısı sürün ve 180 derece fırında kontrollü pişirin. 
  12. Pudra şekeri dökerek servis edin. 
  Servis Önerisi

Pudra şekeri ve vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. 

  Püf Noktası
  • Tarifte kullanacağınız elmaların çürük olmamasına dikkat edin.
  • Turta hamuruna kafes şekli vermek için, pizza dilimleyici kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Meyveli Tatlı Tarifleri Tatlı Tarifleri Öğle Yemeği Çay Saati Tarifleri Elmalı Tarifler Tart Tarifleri Hamur İşi Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart