Elmalı Tartolet
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaklaşık 30 dakika da hazırlanan elmalı tartölet tarifi ile siz de sevdiklerinizi şımartın. Hazırsanız, ev yapımı elmalı tartölet tarifine başlayabiliriz.

Elmalı Tartolet Tarifi İçin

Malzemeler

Elmalı Tartolet

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un hariç hamur malzemelerini karıştırın.
  2. Unu az az ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Hamurun üzerini kapatın ve iç malzemeyi hazırlamaya başlayın.
  4. Elmaları rendeleyip şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın ceviz ve tarçın ekleyp ılıtın.
  5. Hamurdan biraz alıp unlu zeminde merdane yardımıyla fazla ince ya da kalın olmadan açın. Üst kafes için biraz hamur ayırmayı unutmayın.
  6. Çaydanlık kapağı ya da uygun bir kase kullanarak küçük tart kalıplarına uyacak büyüklükte yuvarlaklar kesin.
  7. Yağladığınız tartölet kalıplarına bu hamurları yerleştirin. Çatalla delikler açın.
  8. İç malzemeden eşit miktarlarda tartöletlere yerleştirin ve üzerine fazla kalın olmayan kafesler yapın.
  9. 170 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin.
  10. Soğuduktan sonra pudra şekeri eleyerek servis edin.

    Özel günlerde hazırlayabileceğiniz elmalı kafes tart tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Tart Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart