İç harç için elmaları kabaca doğrayın ve
kararmaması için limon suyu ile karıştırın.
Ardından tereyağını tavada eritin.
Doğrayıp
limon suyunda karıştırdığınız elmaları tavaya
ekleyip 2 dakika soteleyin. Toz şeker, kuru
üzüm, toz badem ve cevizi ilave edip, 2 dakika
daha soteleyin ve iç harcı kenara alıp soğutun.
Soğuk tereyağını küp küp doğrayın. Un, tuz
ve şekeri harmanlayın. Yumurta, tereyağı ve
unlu karışımı parmak uçlarınızla ufalayın.
Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamurun 1/5’ini ayırın,
kalanını pişirme yapacağınız tart kalıbına
yerleştirip 180 derecelik fırında 15 dakika
pişirin.
İç harcı hamurun üzerine yayarak
koyun, ayırdığınız hamurdan hazırladığınız
şeritleri kafes şeklinde yerleştirin.
180 derecelik
fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilerseniz
pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.