Elmalı Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Lezzet sizler için nefis bir tarif sunuyor. Evde elmalı tart nasıl yapılır, kafes şekli nasıl verilir gelin birlikte görelim.

Elmalı Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Üst Kat Elmalı Tart Malzemeleri

İç harcı için

Elmalı Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İç harç için elmaları kabaca doğrayın ve kararmaması için limon suyu ile karıştırın. Ardından tereyağını tavada eritin.
  2. Doğrayıp limon suyunda karıştırdığınız elmaları tavaya ekleyip 2 dakika soteleyin. Toz şeker, kuru üzüm, toz badem ve cevizi ilave edip, 2 dakika daha soteleyin ve iç harcı kenara alıp soğutun.
  3. Soğuk tereyağını küp küp doğrayın. Un, tuz ve şekeri harmanlayın. Yumurta, tereyağı ve unlu karışımı parmak uçlarınızla ufalayın. Buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
  4. Dinlendirdiğiniz hamurun 1/5’ini ayırın, kalanını pişirme yapacağınız tart kalıbına yerleştirip 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.
  5. İç harcı hamurun üzerine yayarak koyun, ayırdığınız hamurdan hazırladığınız şeritleri kafes şeklinde yerleştirin.
  6. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilerseniz pudra şekeri serperek servis edin. Afiyet olsun.

Çay sohbetlerine çok yakışacak elmalı kurabiye tarifine de göz atın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Tart Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Elmalı Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart