Elmalı Kafes Tart
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Çat kapı gelen misafirlere sunabileceğiniz elmalı kafes tart nasıl yapılır, nasıl şekil verilir soruları için tarif detaylarına geçelim.

Elmalı Kafes Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

İç harcı için

Elmalı Kafes Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Oda ısısında yumuşatılmış tereyağı, yumurta, yoğurt, zeytinyağı ve pudra şekerini hamur yoğurma kabına alın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyip ilave edin.
  2. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yağladığınız küçük tart kalıplarının içine ince bir tabaka şeklinde yayın.
  3. Kalan hamuru buzdolabında bekletin. İç harcı için, elmaların kabuklarını soyup rendeleyin ve tarçın ile şekeri ilave ederek pişirin.
  4. Ufalanmış cevizleri ekleyip 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan iç harcı küçük tart kalıplarının içerisindeki hamurların üzerine paylaştırın.
  5. Ayırdığınız hamurdan parçalar koparıp yuvarlayarak çubuklar hazırlayın. Çubukları elmalı harcın üzerine kafes şeklinde yerleştirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, elmalı kurabiye tarifini de deneyin.

Tarif Kategorileri

Tart Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Meyveli Tatlı Tarifleri Elmalı Tarifler

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart