Domatesli Tart
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana vatanı Amerika olan domates, ülkemizde en çok Antalya'da yetiştirilir. Kansere karşı savaşan en etkili besin, domatestir. İçeriğinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücuttaki zararlı maddelerin ve toksinlerin atılmasını kolaylaştırır.

Domatesli Tart Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için

Dolgusu için

Üzeri için

Domatesli Tart

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Un, tuz ve tereyağını karıştırıp elinizde ufalayın. Hamura suyu ekleyip yoğurun ve streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Dolgusu için malzemenin hepsini karıştırın.
  2. Tart kalıbını yağlayıp unladıktan sonra hamuru içine yayın. Çatalla üzerine delikler açıp üzerine yağlı kağıt serin ve kuru bakliyatlardan ağırlık yerleştirin.
  3. 200 dereceye ayarlanmış fırında 8 dakika pişirin. Bakliyatları üzerinden alın.
  4. Peynir dolgusunu içine doldurup domates dilimlerini üzerine yerleştirin. 220 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirip üzerine fıstık ve taze fesleğen yaprakları yerleştirip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Çay Saati Tarifleri Domatesli Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Tart Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Torta Della Nonna
Valassky
Kayısılı galette
Çilekli ve Böğürtlenli Galette
Portakal dolgulu mini tartoletler
Kestane kremalı elmalı tart